Двоен ръст на нападенията в района отчитат данните на МВР В

...
Двоен ръст на нападенията в района отчитат данните на МВР В
Коментари Харесай

Колко от 51 бити и ограбени до МОЛ в София са жертви на бандата с убития от "Ботунец"?

Двоен растеж на нападенията в региона регистрират данните на МВР В нощта на екшъна пребили и ограбили момиче, 24 часа по-рано - момче, търсят се още жертвиСлед закононарушенията се прибирали с автобуса от зоопарка към " Ботунец "
 
Поне 51 деца и младежи са ограбени на територията, където е работила бандата на убития Светльо Младенов от " Ботунец " от началото на 2022 година до момента. Работи се и по други случаи с потърпевши от тях. Разследващите търсят и други потърпевши. Бандата на Младенов има принос за нарастването на грабежите в този регион, до момента в който в цяла София понижават. Два пъти са се нараснали грабежите в региона, където простреляният смъртоносно Светльо Младенов и бандата му са работили през последните месеци, сподели инспекция на " 24 часа ".
 
18-годишният рецидивист и двамата му малолетни съучастници от кв. " Ботунец " бяха преследвани от полицията в нощта против понеделник след следващото посягане над 18-годишно момиче. След ареста на съучастниците на тартора е оголен още един обир, за който към този момент са упрекнати (виж по-долу). Но в Министерство на вътрешните работи имат информация за още десетина случая от последните месеци, в които тримата поданици на махалата са нападали свои връстници в регион " Лозенец ". При всички случаи са били трима.
 
Следите от ударите по телата на жертвите личат със седмици
Описват ги като млади момчета, със суитшърти и маски. Двама от тях атакуват жертвата и я хващат крепко, третият я постанова с железен кол или палка. Плашат с револвер, само че в никакъв случай не го демонстрират. Отмъкват дребни суми. Повечето от нападенията се случват в регион " Лозенец ", на територията на 4-о районно управление (на МВР). Това е единственото районно в София, където се регистрира двоен растеж на грабежите. За първите 6 месеца на 2022 година да вземем за пример са регистрирани единствено 10 - минимум от цяла София. За същия интервал - полугодието на тази година, са към този момент 21, или над 100% растеж, което е казус за столицата при съпоставяне на 2022 и 2023 година. От началото на 2022 година до края на юни 2023 година там са осъществени общо 49 грабежа, а с тези по-късно стават и повече.
 
На територията на множеството районни ръководства грабежите понижават за тези два сравними интервала. Там, където има растеж, той е до 20%.
От разпити на потърпевши и на арестуваните съучастници на Светльо Младенов ще стане ясно каква част от растежа на грабежите е тяхно дело. Във вторник Софийският областен съд остави двамата му малолетни съучастници в ареста поради грабежа на момичето от нощта на екшъна. Около 2 ч на бул. " Черни връх " тримата атакуват две девойки. Душат едното с кабела на слушалките му, постановат го с железен кол и вземат чантата му, в която имало 20 лева и документи. Събуват и маратонките му, които също отмъкват. 
 
Още в сряда двамата са упрекнати и за различен обир в същия регион, само че в предходната нощ. В 4,30 ч двамата пребили момче на 18 година в тъмното. Удряли го с юмруци по лицето, а трети, евентуално убитият 24 часа по-късно Светльо Младенов, го налагал с палка по крайници. От него взели 35 лева Разследването на бандата продължава и за други идентични грабежи, осъществени в региона на огромен търговски център.
 
И тримата са престъпно проявени и са на доклад в Детската педагогическа стая за осъществени обири, грабежи и други. Задържани са неведнъж и са разпитвани за разнообразни закононарушения в предишното. Светльо Младенов и съучастниците му живеят в крайния кв. " Ботунец ". До отдалечения кв. " Лозенец " пътували с рейс. Първо от своя квартал до " Левски Г ", а оттова с номер 120 до зоопарка.
 
Нападат жертвите си нощем. След това хващат първия рейс в противоположната посока, с цел да се приберат с плячката. Така се е случило в нощта на стрелбата, при която умря водачът на бандата от крайния квартал. Полицейският екип е бил изпратен в региона по сигнала за грабежа над 18-годишното момиче, което е душено с кабел и удряно с палка, с цел да даде чантата си. Към 5 ч. сутринта, малко преди да потеглят първите рейсове от зоопарка към " Левски Г ", охранител на магазин се обажда в полицията, че трима прескачат оградата на обекта и потеглят към кръговото, където е спирката. Когато служителите на реда се озовават на мястото, виждат момчетата със суитшъртите да влизат в автобуса Подават звуков и светлинен сигнал и водачът стопира. В рейса остава един от обвинените за закононарушението, Светльо Младенов и третият пробват да избягат. Тогава най-големият от тях е прострелян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР